Ideale trouwlocaties voor een onvergetelijke bruiloft

Wanneer je droomt van een onvergetelijke bruiloft, speelt de locatie natuurlijk een cruciale rol. Voor stellen die op zoek zijn naar een plek waar ze zowel hun trouwdag kunnen vieren als kunnen overnachten, zijn er talloze prachtige opties. In deze blog lichten we vijf unieke trouwlocaties met overnachtingsmogelijkheden uit, zodat je samen met je gasten kunt genieten van een compleet weekend of zelfs langer. Van charmante kastelen tot romantische landhuizen, deze locaties bieden niet alleen een mooie omgeving, maar ook alle voorzieningen die nodig zijn voor een onvergetelijke ervaring.

Kasteel Assenede in Oost-Vlaanderen

  • Kasteel in Assenede

Het majestueuze Kasteel Assenede in Oost-Vlaanderen, België, biedt een sprookjesachtige setting voor je bruiloft. Het kasteel beschikt over een prachtig landgoed met uitgestrekte tuinen, ideaal voor buitenceremonies en fotosessies. Er is een koetshuis aanwezig waar je je feest kunt houden. Wat deze locatie extra speciaal maakt, is de mogelijkheid om in het kasteel zelf te overnachten. De kamers zijn luxueus ingericht en bieden een prachtige mix van historische charme en modern comfort. Een kamer is volledig ingericht als bruidssuite!

Landgoed Oijen in Noord-Brabant

  • Groepsaccommodatie Oijen

Dit kasteel in Oijen is een unieke locatie in Nederland waar je niet alleen kunt trouwen, maar ook luxe kunt overnachten met je bruidsgasten. Het is een zeldzame combinatie van een groepsaccommodatie en trouwlocatie, ideaal voor het organiseren van een weekendbruiloft.  De locatie biedt zowel binnen als buiten veel ruimte en is exclusief te reserveren. Je voelt je echt bijzonder op deze prachtige plek. De accommodatie bestaat uit twee gebouwen: het Oostelijk en het Westelijk Neerhuis. In het Oostelijk Neerhuis bevindt zich de sfeervolle trouwzaal. Daarnaast zijn er ruime kamers beschikbaar: 16 tweepersoonskamers, elk met een eigen badkamer, twee keukens, drie gezellige groepsruimtes, en centraal gelegen de royale ‘Binnenplaets’. Dit sfeervolle binnenterras geeft een gevoel van Franse charme. Verderop in de tuin ligt een groot grasveld met een majestueuze kastanjeboom en een verborgen plek, de Boomgaard, vol fruitbomen. Het voelt alsof je in Toscane bent! De kasteeltuin biedt diverse verrassingen. Met uitzicht op het omliggende platteland en de uitnodigende Binnenplaets voor de ceremonie, is het een perfecte locatie voor een onvergetelijke trouwdag.

 

Groepsaccommodatie Lichtenvoorde in Gelderland

  • Natuurhuis Altforst

Deze groepsaccommodatie in Lichtenvoorde, gelegen in het schilderachtige Achterhoekse landschap, biedt een idyllische setting voor jullie bruiloft. Deze nieuwe trouwlocatie straalt warmte en charme uit.  Het is een plek waar jullie trouwdag echt bijzonder wordt. Na een onvergetelijk feest kunnen jullie samen met je gasten overnachten. Bij aankomst worden jullie verwelkomd in een sfeervolle ambiance. De intieme ceremonieruimte, omringd door zachte verlichting en bloemen, maakt het uitwisselen van de geloften nog specialer. Voor het diner biedt de open keuken, onderdeel van de ceremonieruimte, een culinair hoogtepunt. Na het diner verandert de ruimte in een feestzaal waar gedanst kan worden tot in de late uurtjes. Na een dag vol liefde en vreugde, kunnen jullie je terugtrekken in de accommodatie op loopafstand van de locatie.

Natuurhuis in Altforst, Gelderland

  • Vakantiehuis Altforst

Stel je voor: trouwen in een idyllische natuurwoning, verscholen in een privébos van 2,5 hectare in het hart van Gelderland, tussen de bruisende steden Nijmegen en Tiel. Deze unieke locatie, gelegen aan de serene waterloop “de Wetering”, biedt de perfecte mix van rust, natuur en luxe voor een onvergetelijke bruiloft. Dit natuurhuis biedt een unieke setting voor een bruiloft, waar rust, natuur en luxe samenkomen. Of je nu droomt van een intieme ceremonie in het bos, een levendig feest op het terras, of een ontspannen weekend met vrienden en familie, deze locatie heeft alles in huis om jouw dag bijzonder te maken. Ervaar de magie van trouwen midden in de natuur, in een omgeving die je nooit zult vergeten. Buiten wacht een ruim terras met een houtgestookte hottub, perfect om samen te genieten van een ontspannen avond onder de sterrenhemel. Het privébos nodigt uit tot romantische wandelingen, terwijl “de Wetering” mogelijkheden biedt om te kanoën en vissen. Voor sportieve gasten is er een privé tennisbaan, en de avontuurlijke boomhut en speeltuin maken deze locatie ook ideaal voor kinderen.

 

 

Vakantievilla in Palaia, Toscane

  • Vakantievilla Palaia

In het hart van Valdera, Toscane, ligt een idyllische plek die perfect is voor een droombruiloft. Deze volledig gerestaureerde boerderij uit 1700, gelegen op een heuvel in San Jacopo, biedt een authentieke Toscaanse ervaring. Omgeven door een park van twee hectare vol olijfgaarden, kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de glooiende heuvels. Het is een locatie waar geschiedenis en natuur samenkomen, ideaal voor een onvergetelijke huwelijksdag. Deze groepsaccommodatie biedt ruimte aan 21 personen en bestaat uit een hoofdgebouw met drie verbonden appartementen en twee aparte appartementen, elk voorzien van een eigen ingang. In totaal zijn er 10 slaapkamers en 8 badkamers, waardoor privacy en comfort gegarandeerd zijn voor alle gasten. Buiten de boerderij vind je een ruim gazon, comfortabele ligbedden en een heerlijk privézwembad, perfect voor ontspanning na een feestelijke dag. De tuin is uitgerust met voldoende tuinmeubilair, een barbecue en een whirlpool, waardoor je optimaal kunt genieten van het prachtige Toscaanse landschap. Voor de jongere gasten is er een speeltuin met een schommel en glijbaan, terwijl de volwassenen zich kunnen vermaken met een potje tafeltennis.

Boek nu jouw trouwlocatie met overnachting op Groepen.nl

Kiezen voor een trouwlocatie met overnachtingsmogelijkheden biedt tal van voordelen, van het verlengen van het feest tot het bieden van comfort en gemak aan jullie gasten. Er zijn tal van mogelijkheden: een sprookjesachtig kasteel, een charmant landhuis of een luxe groepshotel, er zijn talloze locaties die aan jullie wensen kunnen voldoen. Door te kiezen voor een locatie waar jullie zowel de ceremonie als het feest en de overnachting kunnen houden, creëer je niet alleen een onvergetelijke dag, maar ook een magische nacht!

To top