Vakantiehuis aan viswater: genieten van een ontspannen vakantie

Er gaat niets boven de rust en sereniteit van vissen aan het water. Voor veel mensen is vissen niet alleen een hobby, maar een manier om te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Wat is er dan beter dan een vakantiehuis aan viswater, waar je direct vanuit je accommodatie kunt vissen? In dit blog lichten we voor jou 5 accommodaties uit waar je je hengel uit kunt gooien.

Vakantiehuis in Le Tholy, Vogezen, Frankrijk

  • vakantiehuis in frankrijk op een heuvel
    Vakantiehuis in Le Tholy

Dit charmante chalet, geschikt voor 8 personen, ligt in het schilderachtige dorp Le Tholy, nabij de bekende ‘Parel van de Vogezen’: Gérardmer. Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van watersporten en vissen. Bij het meer kun je een bootje en vismateriaal huren, en zelfs duiken behoort tot de mogelijkheden. Het dorp staat bekend om zijn houtbewerking en kaasproductie, waarbij je zeker de beroemde ‘Caprice des Dieux’ kaas moet proeven. Buiten is er een ruim terras met tuinmeubilair en een barbecue, zodat je kunt genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Deze accommodatie in Le Tholy biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en comfortabele vakantie aan viswater.

Vakantiehuis in Bodegraven, Zuid-Holland, Nederland

  • Groepsaccommodatie Bodegraven

Deze ruime groepsaccommodatie biedt overnachtingsmogelijkheden voor groepen tot 50/60 personen. De barbecueplaats is perfect voor gezellige barbecuefeestjes, en de accommodatie kan geheel of gedeeltelijk verzorgd worden. Op het buitenterrein vind je een sportveld met volleybalnet en voetbaldoeltjes, een visvijver, een jeu de boules baan, speeltoestellen met trampoline en een kinderboerderij. Deze voorzieningen behouden de authentieke boerderijsfeer. Voor de avontuurlijk ingestelde gasten is er de mogelijkheid om te ‘fierljeppen’ (over slootjes springen). De groepsaccommodatie ligt midden in het Groene Hart van de Randstad, een landelijk en waterrijk gebied. Gelegen tussen de natuurgebieden van Nieuwkoop en Reeuwijk, biedt het tal van vis- en vaarmogelijkheden.

 

Vakantiehuis in Kraggenburg, Flevoland, Nederland

  • Groepsaccommodatie Kraggenburg

Deze eigentijdse groepsaccommodatie ligt midden in de bossen op een groot en inspirerend park, ideaal voor een visvakantie. Het huis biedt een ruime groepsruimte met een goed uitgeruste keuken en een comfortabele loungehoek, perfect voor gezellige avonden met vrienden of familie. Daarnaast beschikt het huis over vier slaapkamers met eigen sanitair, elk met een eigen terrasje of balkon, zodat je kunt genieten van de buitenlucht in alle rust. Het uitgestrekte wandel-, doe- en recreatiepark van 48 hectare nodigt uit tot zowel ontspanning als avontuur. Naast vier groepshuizen, biedt het park diverse bijzondere feest- en vergaderlocaties, beachvolleybalvelden, een obstacle trainingsparcours, speelnatuur met een modderglijbaan, zwemwater met strandjes, en een gezellig strandpaviljoen waar iedereen samenkomt. Voor visliefhebbers is dit vakantiehuis een uitstekende keuze. De nabijgelegen Zwolsevaart biedt uitstekende mogelijkheden om te vissen, waardoor deze locatie extra aantrekkelijk is voor degenen die willen genieten van een visvakantie met huisje. Je kunt direct vanuit je huisje naar de visstek wandelen en de hele dag door vissen in een serene omgeving. Het is de perfecte plek voor een visvakantie met huisje in Nederland.

Vakantiehuis Assen, Drenthe, Nederland

  • Vakantiehuis Assen

Deze accommodatie in Assen is voorzien van alle gemakken voor een comfortabel verblijf. Er is een ouder-kind slaapkamer en de faciliteiten zijn aangepast voor mindervaliden. De slaapkamers zijn uitgerust met comfortabele boxspringbedden, en de gezellige woonkeuken met kookeiland nodigt uit tot gezamenlijke maaltijden. Daarnaast beschikt de accommodatie over een ruime tuin waar je kunt ontspannen na een dag vissen. Voor de visliefhebbers is er een speciaal aangelegde visvijver op het park. Hier kun je de hele dag door vissen en genieten van de rust en natuur. De visvijver is een populaire plek onder de gasten en biedt volop gelegenheid om verschillende soorten vis te vangen. Naast de visvijver zijn er ook tal van andere faciliteiten, zoals een verwarmd buitenzwembad met een spannende waterglijbaan, een recreatieplas, tennisbanen en midget-putt golf.

Vakantieboerderij Sint Annaparochie, Friesland, Nederland

  • Vakantieboerderij Sint Annaparochie

Deze groepsaccommodatie is gelegen in het weidse Friese platteland bij Sint Annaparochie, direct aan het vis- en vaarwater van de beroemde Elfsteden-schaatstocht-route. Het biedt een prachtig uitzicht op de omliggende landerijen, en is de perfecte plek voor een ontspannen visvakantie. De accommodatie is geschikt voor groepen tot 22 personen en beschikt over 8 slaapkamers en 4 badkamers. Met voldoende ruimte voor iedereen is dit de ideale plek om samen te koken, eten, ontspannen en leuke activiteiten te ondernemen. Binnen zijn er tal van speelfaciliteiten, zoals een sjoeltafel, tafelvoetbal, tafeltennistafel en diverse gezelschapsspellen. Kinderen zullen zich geen moment vervelen met de speeltoestellen, trampolines en skelters op het terrein rond de vakantieboerderij. Daarnaast kunnen ze zwemmen in het haventje of genieten van de pony’s, die ook bereden kunnen worden. Een van de unieke kenmerken van deze accommodatie is de mogelijkheid om te vissen vanuit je huisje. Direct vanaf de steiger kun je je hengel uitgooien en genieten van de rust en het viswater. Voor de actieve vissers zijn er ook fietsen, motorbootjes en kano’s te huur, zodat je de omgeving vanaf het water kunt verkennen.

Voordelen van een vakantiehuis aan viswater

✅ Directe toegang tot viswater: Een van de grootste voordelen van een vakantiehuis aan viswater is de directe toegang tot het viswater. Je hoeft niet ver te reizen of een lange wandeling te maken om bij je visstek te komen. Dit betekent meer tijd om te ontspannen en te genieten van het vissen.

✅Rust en privacy: Vakantiehuizen aan viswater liggen vaak op rustige en afgelegen locaties. Dit zorgt voor een vredige omgeving waar je kunt genieten van de natuur zonder gestoord te worden door het lawaai en de drukte van de stad.

✅ Geschikt voor de hele familie: Deze groepsaccommodaties zijn niet alleen ideaal voor vissers, maar bieden ook voldoende voorzieningen en activiteiten voor de hele familie. Terwijl jij aan het vissen bent, kan de rest van de familie genieten van wandelen, fietsen of gewoon ontspannen in en rondom de accommodatie

✅ Gezellige groepsuitjes: Veel van deze vakantiehuizen zijn groot genoeg om met een groep te verblijven, wat het ideaal maakt voor gezellige groepsuitjes. Samen met vrienden of familie kun je genieten van een visvakantie met huisje, waarbij iedereen iets leuks te doen heeft.

✅ Flexibiliteit en comfort: Een vakantiehuis biedt alle gemakken van thuis, zoals een keuken, comfortabele bedden en vaak ook een tuin of terras. Hierdoor kun je je eigen maaltijden bereiden en heb je alle ruimte om te ontspannen na een dag vissen.

Jouw vakantiehuis aan viswater vind je bij Groepen.nl

Een vakantiehuis aan viswater biedt de perfecte combinatie van ontspanning, natuur en avontuur. Of je nu een doorgewinterde visser bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, een visvakantie met huisje biedt voor elk wat wils. Met de ruime keuze aan groepsaccommodaties op Groepen.nl vind je gegarandeerd het ideale vakantiehuis aan viswater voor jouw volgende uitje.

To top