Groepsaccommodaties in Serooskerke (Walcheren)
Maak je keuze simpeler
Stroskerke of Seros zoals Serooskerke genoemd wordt is een typisch Walchers dorp. Een kerk met plein, wat nieuwbouw en boerderijen er omheen. Het ligt aan de doorgaande N57 van de Oosterscheldekering naar Middelburg. Het dorp wordt voor het eerste vermeld in de twaalfde eeuw. In de Middeleeuwen stond er een klooster.
Serooskerke kreeg landelijke bekendheid in 1966 toen er duizend gouden munten werden gevonden. Een boerenknecht vond een gouden munt bij het graven in een preiveldje en de rest is historie. De munten dateerden uit de 16e en 17e eeuw en leverden ruim 340.000 euro op. De gemeente maakte aanspraak op de helft hiervan en schonk daarvan zwembad De Goudvijver aan het dorp.
De Johanneskerk in het dorp dateert uit de 15e eeuw. In de 17e eeuw werd de kerk grotendeels verbouwd, waardoor er verschillende afmetingen in de ramen ontstonden. De kenmerkende toren van de kerk steekt boven het dorp uit.
Molen de Jonge Johannes staat aan de doorgaande weg N57. De houten achtkante molen dateert uit 1835. De korenmolen maalt nog af en toe graan op vrijwillige basis, maar is voornamelijk blikvanger voor het bijbehorende restaurant en speelparadijs.
Serooskerke heeft jaarlijks allerlei evenementen. Zoals het ringrijden, waarbij een ruiter op een (zadelloos) paard in galop in een baan draaft en onderweg een ring moet steken. Kijk in onze evenementenkalender voor een actueel overzicht van evenementen in Serooskerke.